Fashion

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a intra in sectorul Horeca

April 28, 2018

 

Daca vrei sa iesi din zona de corporatie, daca vrei pur si  simplu sa parasesti zona de job si sa te orientezi catreun business personal, pentru multi poate parea ofertantsectorul Horeca. Desi pare simplu sa ai o pensiune, un restaurant, un loc unde oamenii sa vina din inertie ca samanance sau sa se cazeze in spatial tau, lucrurile sunt mult mai complexe.

Nu intamplator exista agentii specializate care intelegcel mai bine industria, riscurile dar si beneficiile. Unastfel de exemplu este agentia LeadSkills

Cu o experienta vasta in domeniu, atat in locatii de peste Ocean cat si din Europa, Leadskills intelege celmai bine legatura dintre concept, meniu, rezultate cuantificabile atat pentru owner-ul de locatie dar si pentru experienta clientilor.

1. A detine un restaurant, o pensiune, nu e doar un status de posesie, un beneficiu, este un job, o pasiune

Detinerea unui restaurant inseamna ca vei fi la lucru in majoritatea timpului, mai ales in perioada de inceput.Iti plac weekend-urile, zilele libere, zilele de nastereale copiilor si prietenilor tai? Dar o zi romantica cu sotia/prietena ta sau o petrecere de Anul Nou? Ei bineiti poti lua gandul de la multe dintre ele, deoarece genul asta de zile vor fi cele mai profitabilepentru restaurantul tau si e important sa fii acolo dacanu vrei sa pierzi.

2. Daca iti deschizi un restaurant, clientii pur si simplu nu vor navali inauntru din inertie, nu e Black Friday.

Acest lucru este valabil pentru orice afacere. Va fi nevoie de o incredere crescuta in propriile forte atuncicand vrei sa deschizi o afacere, mai ales un restaurant. Clentii pot veni, pot zice ca o sa vina sau vor veniodata si niciodata nu se vor mai intoarce. Totul tine de tine si de cat esti dispus sa investesti.

3. Trebuie sa ai un plan de afaceri foarte bine pus la punct.

Un plan de afaceri este esential atunci cand vrei sa-tiincepi o afacere, mai ales un restaurant. Cand veiaccesa informatii pentru alcatuirea planului tau de afaceri, vei intalni probleme la care nu te-ai fi gandit.Cum ar fi obtinerea aprobarilor de functionare de la numeroasele organe ale statului, indentificarea tutorortaxelor pe care trebuie sa le platesti, cheltuielifinanciare neprevazute . De aceea e important saapelezi de la inceput la profesionisti in domeniu. Unastfel de exemplu este Leadskills.

4. Studiaza competia atent

In acest business e mai important ca oricand sa nu amesteci parerile personale cu ceea ce inseamna o afacere. Chiar daca tie nu-ti place ideea de a avea un televizor la bar, poate majoritatea clientilor vor fi incantati de prezenta unuia. Cand studiezi competitia, pune intrebari “De ce vin oamenii? Ce le place la acestrestaurant?”. Apoi gandeste  la cum poti face toateaceste lucruri mai bine.

5. Creeaza un meniu special si unic

Majoritatea restaurantelor ofera o varietate de mancaruri, de la cele noi si unice pana la cele vechi sifavorite. Trebuie sa reusesti sa-ti intrigi clientii saincerce noi mancaruri pe care vor fi confortabili sa le manance. Astfel, clientii tai sa poata spune la prieteni“Sa vezi ce mancare am mancat la restaurantul ala noudeschis. A fost delicios. Il recomand”. Daca vei reusi sacreezi senzatii unice, cu timpul iti vei creea numerosiclienti fideli, iar afacerea ta va prospera.

Acesta e doar inceputul. Pentru ca Leadskills te poateajuta sa intelegi cat de complexa e zona de Horeca.

,,Leadskills are in portofoliul de servicii zona de dezvoltare profesionala oferita catre midle-management-ul care activeaza in orice domeniu, pregatirea profesionala in activitatea hoteliera pentruoricare din pozitiile active in operatiuni, deschidereade restaurante si mentenanta ulterioara deschiderii, management de specialitate si tot ce acesta cuprinde, de la resurse umane, la operatiuni directe, de la obtinerea autorizatiilor la dotarea spatiilor, de la planul investitional la achizitia inventarului si asa maideparte. Ne place sa fim cei mai buni in ceea ce facem, iar portofoliul nostru ce clienti dovedesc acest lucru.” – a explicat Petrisor Ionescu, manager partner Leadskills.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply