Dulce-amărui, Lifestyle

Barbatul genial

July 13, 2016

Bărbatul genial, oare chiar exista?

Pornind de la un simplu titlu de carte si anume, conceptul de barbat genial, te intrebi daca acesta exista? Ideea de barbat genial sugereaza ideea de perfect, absolut. Pentru fiecare persoana in parte, bărbatul genial arata altfel, desigur, nu este exclus si cliseul: merge la cumparaturi, gateste, mai arata si demential.

In cartea Romanii la psiholog, interviuri consemnate de Iuliana Alexa, aceasta afirma ca:”in psihanaliza vorbim de dragoste ca despre un fel de transfer, prin care identificam persoana iubita cu imaginea noastra interna, ideala, a obiectului bun. Ca sa spunem lucrurilor pe nume, dragostea este o iluzie. Persoana reala nu este, prin definiție, imaginea ideală pe care am proiectat-o asupra ei”. Astfel avem asteptari si apoi toate acestea duc la dezamagiri.

Conceptul de barbat genial este relativ, deoarece pentru fiecare persoana in parte, el este diferit.  Daca vom avea asteptari foarte mari, acestea se vor transforma in final in dezamăgiri la fel de mari. Sa presupunem ca iti doresti un anume stereotip de barbat( care are multe calități), iar odata ce nu ai gasit acel tip vei fi dezamagita. In acest caz ar fi bine sa iti calmezi iluziile si sa iti micsorezi asteptarile. Daca vrei un barbat “genial” trebuie sa fii si tu o femeie cel putin “geniala”, fara multe vise si realista. Nu-ti mai proiecta fantezii, alege doar ce te face fericita si împlinita. Asta poate a sunat a clișeu, dar e cat de poate de adevarat!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply