Fashion

Cum sa alegem corect sosetele pentru el

July 14, 2016

Relațiile moderne presupun sfaturi între cei doi, cadouri și chiar cumpărături împreună. Vremurile în care mama lui era, în mare, responsabilă cu cumpărăturile care îl vizează sunt istorie. De ce? Pentru că avem acces la informație și ne maturizăm mai repede. Mai mult, outfiturile nu mai sunt un capriciu, sunt un must, iar imaginea personală contează, cu atât mai mult cu cât vrei să faci impresie bună.


Iar băieții, bărbații sunt din ce în ce mai interesați de shopping, de aspectul fizic și de rigorile vestimentare de care trebuie să țină cont pentru a-și crea un brand personal pozitiv, de apreciat.
Întrebarea mea este următoarea: tu, ca fată, cum îl ajuți să își aleagă corect cele necesare în materie de fashion? Sau cum îi alegi corect cadourile? Recomand să îl analizezi atent pentru a-i observa stilul. Care sunt produsele cu care se identifică, culorile și textura preferate, ceea anume îi conferă încredere în sine, un plus al stilului personal pe care îl creează cu fiecare piesă vestimentară aleasă? Și, pentru a te asigura că mergi la sigur, nu uita să te documentezi. Eu urăsc să pierd foaarte mult timp la cumpărături, mai ales pentru cadouri, și pentru că nu vreau să fiu influențată de strategiile vânzătoarelor, prefer shoppingul online. Este minunat faptul că orice produs este la un click distanță, ceea ce ne facilitează mult cumpărăturile.

Acum ceva vreme am vrut să iau câteva cadouri și am descoperit Vanto, destinația online a shoppingului de calitate. Ce mi-a plăcut este că aici am reușit să găsesc câteva articole informative care mi-au fost de un real folos. Chiar nu știam cum să aleg șoșetele masculine sau că există și dresuri de vară.
Preiau de pe blogul lor un interviu foarte interesant, cu Raluca Dobrovolschi, Consultant de Imagine, care a oferit câteva răspunsuri pertinente despre cum trebuie alese șosetele.

Vanto: Care sunt criteriile după care un bărbat trebui să își aleagă șosetele, mai ales acum, vara?

Raluca D.: Criteriul principal de selecție a șosetelor îl reprezintă gradul de formalitate al ținutei. Astfel, o ținută de seară care implică smoching (ținută black-tie) va fi completată de șosete negre, cât mai lungi, (în mod clasic până la genunchi). Pentru situațiile profesionale care impun rigoare și austeritate, opțiunile sunt deasemenea șosetele lungi, în aceeași culoare cu pantalonii. Motivul este de a crea continuitatea cromatică între pantaloni și șosete, în mers sau așezat, atunci când pantalonul se ridică. Sunt și contexte/industrii/domenii mai relaxate în care un costum gri sau bleumarin poate fi purtat cu pantofi maro, spre exemplu, și șosete colorate.

Pentru o ținută sport sau casual de zi și /sau timp liber, șosetele scurte din bumbac sunt alegerea ideală. Acestea vor fi nu mai lungi de înălțimea pantofului sport purtat în acel moment.

Vanto: Pentru costumele de eveniment, ce șosete trebuie alese, strict șosete clasice, cu un ton mai deschis sau mai închis decât pantalonul, sau putem opta și pentru șosete cu mici modele?

Raluca D.: În cazul unui eveniment fastuos de tip black-tie, șosetele vor fi, fără excepție, negre. Alegerea șosetelor colorate și a celor cu modele ține mai curând de personalitatea purtătorului decât de context. Un bărbat cu o personalitate efervescentă, tânăr ca spirit, poate susține un astfel de look fără a părea forțat, în timp ce, pentru un bărbat clasic, opțiunile costum gri- șosete gri-pantofi maro sau negri ori costum bleumarin-șosete bleumarin-pantofi maro sau negri, sunt de preferat.
Vanto: La ce se pretează șosetele în culori tari, dar cele cu modele? Sunt acestea acceptate la evenimente?

Raluca D.: Șosetele colorate sau cu modele arată bine la ținute relaxate, casual, funky, formate din pantaloni precum: chinos, jeans, pantaloni din flannel, reiați și cămăși cu imprimeuri, tricouri, sacouri sport. Pentru început, alegerile clasice sunt cele mai sigure: romburi, puncte sau buline, dungi.
Un bărbat matur ar trebui să stea departe de șosete cu personaje din desene animate, animale, mașini sau orice alt imprimeu infantil. În materie de culori, șosetele vor repeta gradul de contrast cromatic al întregii ținute. Mai specific, o ținută formată din culori estompate precum griuri, bejuri, verde khaki, bleumarin, bleu, va fi frumos completată de șosete în culori la fel de blânde, lipsite de intensitate. O ținută de vară: pantaloni albi, tricou cărămiziu sau rosé, pantofi maro-roșcat, va avea nevoie de șosete în culori la fel de intense precum nuanțe de roșu, orange, fucsia.

Vă invit și eu să vedeți produsele lor pe: vanto.ro
Testați sloganul lor, dacă veți simți compatibilitate de la prima purtare!

image image image image image

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply