Beauty, Lifestyle

Cum slăbim eficient

July 28, 2016

Recent ma aflam la Atelierul de idei by Revista Unica unde am primit sfaturi de la frumoasa Carmen Bruma si unde am avut ocazia sa aflu lucruri care mi-au fost de folos. Aceste aspecte m-au ajutat sa-mi dau seama de ce dietele nu funcționează, de ce nu slăbim cum vrem si de ce nu avem o stare buna.

Sa incep treptat!

In primul rand, pentru a avea succes garantat si pentru a reusi in sfarsit sa obții condiția fizica,  pe care stim  de cat timp ti-o doresti,  ar trebui sa:

Iti fixezi mindset-uri, odata ce iti implementezi in minte o idee, aceasta va ajunge un obicei. Spre exemplu, daca iti propui sa mananci zilnic rodie, vei face un obicei din asta. Ataseaza un nou obicei rutinei tale, incearca cu pasi mici.

P.S rodia chiar e sanatoasa si te ajuta mult in diete!

Contextul de INEVITABILITATE

De pilda, daca ne propunem sa mancam sanatos trebuie sa eliminam toate alimentele nesănătoase din casa si sa le înlocuim cu ceva benefic organismului. Înlocuiește dulciurile cu fructe, iar in felul asta cand vei simti nevoie de ceva dulce, vei mânca o piersica sau de un mango.

 

O alta problema legată de slabit este faptul ca avem tendința de a ne acuza ca nu am reusit si apoi renunțam. Atunci cand hotărâm sa începem o dieta trebuie sa începem treptat si sa fim conștienți ca nu vom avea rezultate peste noapte. Nu trebuie sa ne forțam sa facem ceva pentru ca in felul asta vom renunța in scurt timp.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l cunoastem este legat de fructe, acestea NU se mananca niciodata la finalul mesei. Daca vrem sa slăbim NU mancam fructe dupa ora 16.

Carmen Bruma spunea ca regimul trebuie sa fie: -variat, moderat, proporțional si placut.

Trebuie sa stim ca nu este bine ca consumam cafea dimineata pe stomacul gol, de altfel, cafeaua cu lapte si zahăr împiedica digestia. Cafeaua se bea întotdeauna alaturi de un pahar de apa pentru a preveni deshidratarea.

ATENTIE la alcool! Consumul alcoolului încetinește absorbția grăsimilor.

Legat de antrenamente, este bine ca avem cate 3-4 pe saptamana pentru menținere si 5 pentru slăbire sau modelare. Insa zilnic trebuie sa facem miscare chiar daca nu mergem la sala.

Tot ceea ce mancam seara se depune!

Trebuie sa stii ca daca nu faci miscare si astepti vreo minune sa slăbești doar din dieta, efectele vor fi unele negative. Astfel vei fi lipsit/a de energie, vei avea un aspect inestetic al pielii, iar metabolismul va avea de suferit.

Tine minte ca nu putem schimba realitatea, insa putem schimba felul in care lucram cu ea.

Mai jos ai niste link-uri pentru a face miscare:

Nu te forta sa faci din prima zi toate exercitiile, nu uita ce am spus de legat de faptul ca atunci cand vrem sa facem multe lucruri, nu reusim ce ne propunem de cele mai multe ori si eșuăm. Incepe treptat!

 

Sursa foto: Pinterest

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply