Dulce-amărui, Fashion, Lifestyle

Izabela Mandoiu-interviu

February 23, 2016


Izabela Măndoiu este un designer care are o manieră proprie de a crea piesele vestimentare, aceasta s-a inspirat din tradiția și folclorul românesc. Este un creator care s-a remarcat prin ceva inedit și are a transpus elementele etnice.

Datorită Izabelei, româncele noastre poartă acum elementele, care erau aproape uitate, la un alt nivel. Haideți să o cunoaștem pe Izabela și să aflăm care sunt țelurile sale.1. De unde vine această pasiune de a folosi motive etnice în ținutele tale?

Pasiunea mea pentru trandiţional îşi are rădăcinile în copilărie, unde am interacţionat cu portul românesc şi femeile talentate care ţeseau costume populare.
Generaţia nouă este puţin sceptică în a purta ia bunicii sau catrinţa străbunicii. Cu toate acestea, portul popular românesc este deosebit de frumos şi apreciat de străinii care ne vizitează ţara, drept dovadă magazinele de artizanat care vând piese vestimentare tradiţionale şi se menţin pe piaţă. Eu îmi doresc să creez pentru generaţia tânără şi cred că varianta ideală este de a insera motive entice în creaţii moderne. În felul acesta prind drag de simbolurile româneşti şi învaţă să iubească frumosul autentic.

2.Cărei categorii de femei se adresează ținutele tale?

Targetul Izabela Măndoiu este format din femei care apreciază stilul românesc adaptat contemporanului şi vor să fie every day on the cat walk, femei care obişnuiesc să facă shopping online (www.izabelamandoiu.com) sau preferă vizita la Atelierul Designerului, în cazul nostru Strada Theodor Speranţia, Nr. 100.

3.Te gândești si la alta tematică pe viitor, privind simbolurile si elementele ?

Momentan consider oportun să promovez valorile româneşti prin ţinutele pe care le creez. Sunt destui designeri care aleg tematici copiate celor din vest şi nu cred că reuşesc să ajungă la sufletul clientelor aşa cum o face o ţinută cu spirit românesc. Conceptul general va fi regăsit în colecţiile mele viitoare pe termen lung. Simbolistica atât de puternică merită creativitate, atenţie şi promovare.

4. Îți place să lucrezi individual sau te-ar tenta colaborări și cu alti designeri?
M-ar tenta să ajung la acel nivel unde se situează designerii mari. În fashion ideea de colaborare este un subiect tabu, consider eu, fiecare brand dorind să se evidenţieze, nu să împartă atenţia publicului.
5.Ce tipuri de materiale folosești?
La Atelierul Izabela Măndoiu facem multe ţinute, de la cămăşi la fote şi ii tradiţionale ori hanorace. Implicit, materialele cuprind o gamă vastă, ceea ce pot să spun este că aleg materiale şi accesorii (fermoare, nasturi) de calitate. Vestimentaţia este o carte de vizită iar eu vreau să completez frumuseţea unei femei prin creaţii calitative.
6. Care este mesajul transmis prin creațiile tale?
Mesajul creaţiilor Izabela Măndoiu este: Every Day On The Catwalk!
Şi tocmai pentru că mesajul este foarte important, ultima colecție lansată, „Romanian Magic” a inclus o campanie de comunicare: RomanIE cu valori, tradiții, frumos!
Inițiativa a readus în atenție proverbele românești, care sunt uitate într-o lume pasionată de spațiul virtual, de social media mai precis, în care preferăm să promovam citate ale străinilor și nu valorile, tradițiile, învățăturile străbunilor noștri.
Am răspândit proverbe românești în online și continuăm să participăm la esteticul urban cu cât mai multe ținute cu motive românești. Ne dorim să evidențiem frumusețea portului popular și magia elementelor tradiționale, pe care le integrăm în creații vestimentare moderne.

7. Unde iti vezi ținutele in următorii 5 ani?
Îmi doresc ca ţinutele Izabela Măndoiu să îmbrace cât mai multe femei la nivel internaţional. Româncele de peste hotare sunt melancolice şi nu îşi uită rădăcinile. O creaţie cu motive tradiţionale îţi poate reda spiritul de acasă, patriotismul şi te face mândru că eşti român.
8. Te gândești sa participi la prezentări de tipul Fashion week?
Săptămâna trecută, prin intermediul IRKA Shoes, a cărei colecție a avut o prezentare la Rome Fashion Week, rochiile Izabela Mandoiu au completat ținutele prezentate de modele. Momentan creez pentru every day catwalk. Poate în viitor voi încerca și o colecție cu rochii de seară, niciodată să nu spun niciodată.
9. Vei crea si o linie de accesorii etnice?

În prezent oferim centuri tradiţionale, cu care se accesorizează cămăşile, iile, catrinţele. Deci primul pas a fost făcut.
10. Care este cel mai potrivit cuvânt pentru ținutele semnate Izabela Mandoiu?
Doar un cuvânt? Ok, cuvântul care include conceptele Izabela Măndoiu: este tradiţionalvalorimodern.

Mai jos aveti cateva poze din colecția recenta.

  Verdictul este unul dulce, m-am bucurat sa aflu aceste lucruri, pe mine Izabela m-a inspirat,

sper ca si pe tine!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply